Andy Farrell säger att Johnny Sexton kommer att dra nytta av att sakna Irlands sommartester
SPORT

Andy Farrell säger att Johnny Sexton kommer att dra nytta av att sakna Irlands sommartester

Andy Farrell tror att Johnny Sexton kommer att dra nytta av att inte vara med i Irlands sommartester och hoppas att hans kapten kommer att återvända från resten med “elden som brinner snabbt”.

Veteran-fly-half Sexton, som förbises för de brittiska och irländska lejonens turné i Sydafrika, har också lämnats utanför Farrells experimentella irländska trupp för kommande matcher mot Japan och USA.

Erfaren duo Cian Healy och Keith Earls har också fått en paus från internationell tjänst, medan Leinster-låset James Ryan kommer att skeppa över en grupp på 37 personer som innehåller 11 oavslutade spelare.

Sexton fyller 36 år nästa månad och måste nu vänta till åtminstone hösten för att göra anspråk på ett 100: e tak för sitt land.

“Det finns en plan för att gynna spelaren – inte bara för att gynna oss som en grupp – på kort och lång sikt”, säger huvudtränare Farrell.

”Ju äldre du blir, desto mer måste du ta hand om dig själv och vara riktigt sträng i din för-säsong och några av dessa pojkar har inte haft en för-säsong på länge.

”När du pratar med dem är det naturligtvis det första de säger” Jag vill spela “men de förstår metoden.

”Deras konkurrenskraft är inte helt överens med det.

Irlands huvudtränare Andy Farrell har gett Johnny Sexton sommaren (Brian Lawless / PA)

“Men för dem att ha en ordentlig vila och en ordentlig försäsong där de kan göra vinster med sina kroppar och komma tillbaka till början av nästa säsong med elden som brinner snabbt kommer att gynna oss alla i det långa loppet.”

Leinster-mannen Sexton gjorde sitt 99: e internationella utseende i mars i Guinness Six Nations-segern mot England.

Irland återvänder till aktion lördagen den 3 juli mot Japan på Aviva Stadium i Dublin innan det är värd för USA på samma plats en vecka senare.

Den andra av dessa matcher kommer två veckor innan Lions börjar sin tre-testserie mot Springboks.

Farrell hade tidigare utropats som en potentiell medlem av Warren Gatlands bakrumspersonal för den turnén.

Han är fortfarande öppen för idén men känner att Lions redan har tillräcklig styrka i coachningsavdelningen.

”Jag har pratat med Warren ett par gånger. Jag är mer än glad att hjälpa till eftersom det är en otrolig ära att vara involverad i Lions, säger den 46-årige Farrell.

”Där det står just nu är att Warren har lämnat truppen öppen och vill se hur arbetsbelastningen går under lägerns första vecka.

“Om han behöver hjälp i och runt allt detta är jag glad att hjälpa men erfarenheten att de har fått det inom coachningspersonalen är i toppklass, så jag är säker på att de kommer att bli bra.”

Farrells betydande obegränsade kontingent består av Munster-paret Gavin Coombes och Fineen Wycherley, Leinster-trioen Harry Byrne, Peter Dooley och Ross Molony, Ulster-spelarna Robert Baloucoune, Tom O’Toole och Nick Timoney, plus Connacht trekant Caolin Blade, Tom Daly och Paul Boyle .

Munsters Gavin Coombes är bland 11 oavslutade spelare i Irlands trupp för sina sommartester (Donall Farmer / PA)

Han har en mängd viktiga män som inte är tillgängliga på grund av Lions engagemang.

Anfallarna Tadhg Beirne, Tadhg Furlong, Jack Conan och Iain Henderson har plockats av Gatland, tillsammans med backarna Conor Murray, Bundee Aki och Robbie Henshaw.

Prop Andrew Porter valdes också ut innan hans sommar förstördes av en tåskada.

Hooker Ronan Kelleher tränar för närvarande med Lions men är inte en del av turnépartiet och har därför valts av Farrell.

Stand-in Irlands skeppare Ryan, som tidigare har lett sidan i Sextons frånvaro, var bland dem som lämnades kvar av Gatland, ett beslut som kom som en chock för Farrell.

James Ryan, bilden, har valts till Irlands kapten i frånvaro av Johnny Sexton (Donall Farmer / PA)

“Jag blev förvånad. Jag tror att han är en klassspelare; han gränsar till världsklass enligt min mening, ”sa Farrell om Ryan’s Lions snub.

”James vet att det finns utrymme för att förbättra sitt spel och ett av dessa element att förbättra är hans ledarroll.

”Han har kommit framåt och vi har investerat i James ett par gånger i den rollen.

”Jag tror att hans form sedan han inte blev vald för Lions har varit enastående; en del av hans attackarbete har varit i toppklass, så han tar ansvar. ”

Fit-again-trioen Caelan Doris, Joey Carbery och Will Addison är bland dem som återkallas av Farrell.

Fly-half Carbery har inte spelat på testnivå sedan världscupen 2019 på grund av ett bestående fotledsproblem och kommer att tävla om tröja nummer 10 som lämnas av Sexton med Ulsters Billy Burns och den obehandlade Leinster-rookien Byrne.

”Uppenbarligen har Joey varit ur systemet under en längre tid,” sa Farrell.

“Du får inte så många fönster som detta för att kunna ge människor tid och vi vet alla på internationell nivå att vi måste ta reda på – särskilt i halvbackpositionerna – om en spelare kan komma in och köra skeppet direkt från ordet gå. ”


Posted By : SGP hari Ini