Teaterchefen varnar för ”förödande” inverkan av beslutet om att stoppa låsningen
UK News

Teaterchefen varnar för ”förödande” inverkan av beslutet om att stoppa låsningen

Verkställande direktören för en klassisk regional teater har varnat för den “förödande” inverkan av regeringens beslut att hålla kvar begränsningar.

aul Woolf, verkställande direktör för Kings Theatre i Southsea, Hampshire, sa att ”osäkerheten” som skapades av planförändringen gör det ”omöjligt” att sätta upp ekonomiskt bärkraftiga teaterproduktioner.

Han varnade för att det fortsatta misslyckandet med att upphäva restriktionerna skulle leda till att många fler konstföretag gick i konkurs på grund av sociala avståndskrav.

Herr Woolf sa att de första produktioner på Kings Theatre var planerade i slutet av augusti men tillade att han trodde att regeringens råd innebar att många människor inte skulle vara redo att återgå till normal existens, inklusive att köpa teaterbiljetter.

Stänga

Paul Woolf, vd för Kings Theatre i Portsmouth (Andrew Matthews / PA)

Woolf beskrev inverkan av beslutet och sa till PA-nyhetsbyrån: ”Det fortsätter den förödande effekten som hela denna process har haft, det skapar ytterligare en månad av osäkerhet, som byggs upp hos människor, det skapar en nivå av oförberedelse att gå ut mer och engagera dig i teatern.

”Tekniskt har vi tillåtelse att öppna men naturligtvis innebär den osäkra nivån som skapas av regeringen att producenter inte kan göra de föreställningar som vi normalt skulle ta med oss ​​i teatern och de föreställningar som vi producerar själva är i väntan eftersom vi inte kan garantera investeringar som vi sätter i dessa shower skulle matchas av biljettköpspubliken.

”För närvarande har social distansering en enorm inverkan, den här teatern har en kapacitet mellan 1300 och 1400 personer, på social distanserad basis minskar kapaciteten till 425 och på den nivån är det mycket svårt att tjäna pengar, det är faktiskt omöjligt. ”

Han sa: ”Jag skulle vilja att regeringen skulle stoppa den osäkra karusellen som vi alla är på, det verkar som om vissa människor gillar att vara med, men majoriteten gillar inte att vara i rondellen, vi behöver säkerhet, vi behöver klarhet, vi måste stoppa detta studs från vetenskap till data till politik till regering till politik.

”Teaterbranschen, konst- och underhållningsföretagen lider enormt och kan inte organisera sig, du kan inte göra en plan, för en butik kan du inte göra en plan, två personer i taget, för en teater, 400 människor istället för 1400 personer kan du inte planera.

”Vid något tillfälle kommer regeringen att behöva fatta ett beslut, antingen hålla oss kvar i glädjen och de måste låta företag kollapsa eller tillhandahålla mer finansiering under en längre tid än den droppmatningsoperation som Arts Council gör genom Cultural Recovery Fund som blir allt svårare att navigera.

”Jag tror att vi aldrig kommer att kunna nollställa Covid, vi har aldrig nollställt någonting, vi har inte nollställt influensa, om det finns ett smygförsök att göra det då fruktar jag för antalet företag som kommer att gå i konkurs. ”

Pandemin har lett till att det planerade bevarandeprojektet på 5 miljoner pund för den 113 år gamla teatern som planerats av den kända arkitekten Frank Matcham skjutits upp, och som var på randen till att lanseras när krisen drabbade.

Posted By : pengeluaran hk hari ini